Welkom op de  website van
Entertainer en Wereldkampioen Tapdanser      
Marcel Peneux

BIBLIOGRAPHY

MARCEL PENEUX IS GEBOREN IN ZUID AMERIKA SURINAME.

HIJ HEEFT LEREN TAPDANSEN OP DE IRIS RAY DANS COLLEGE.

DAARNA IS MARCEL NAAR AMERIKA VERTROKKEN EN HIJ HEEFT DAAR  GETRAIND EN ERVARING OP GEDAAN BIJ HENRY LATANG.

In 1990 IS HIJ GAST ARTIEST GEWEEST IN HET APOLLO THEATER, OP DE WOENSDAG AMATEURAVOND, IN HAARLEM NIEUW YORK.

MARCEL WERD GEINSPIREERD NADAT HIJ EEN FILM VAN BILL 'BOJANG­JES' ROBINSON EN SHIRLEY TEMPEL GEZIEN HAD, EN BESLOOT GELIJK OM TAPDANSER TE WORDEN. MARCEL IS EEN ZEER ATLETISCHE TAPDANSER MET EEN GROOT GEVOEL VOOR HUMOR­. MARCEL IS ALS ARTIEST VOORAL  GEPECIALISEERD IN TAPDANSEN UIT DE 20 EN 30 JAREN, ZOALS DE NICOLAS BROTHERS, FRED ASTAIRE EN NIET TE VERGETEN BILL 'BOJANGJES' ROBINSON.

Home

Bookings

Photo Galery

MARCEL HEEFT IN HEEL EUROPA OPGETREDEN. IN 1988 WON HIJ DE EUROPEESE KEREN WERELDKAMPIOENSCHAP TAPDANSEN. HIJ WON NOG VERSCHILLENDE DE TAPDANS WERELD KAMPIOENSCHAPPEN.

IN 1990 IS HIJ GENOMINEERD MET EEN GRAMMYAWARD  VOOR DE MEEST TALENT VOLLE OPKO­MENDE ARTIEST. MARCEL HEEFT ALS HOOFD ROLSPELER OPGETREDEN IN DE MUSICAL "A NIGHT AT THE COTTON CLUD" HIJ VERTOLKTE DE ROL VAN BILL 'BOJANGLES' ROBINSON VAN 1989 TOT 1992.

HIJ HEEFT IN TALLOZE TV OPTREDENS EN COMMERCIALS MEE GEDAAN, IN BINNEN EN BUITENLAND.

IN EDINBURGH HEEFT HIJ OPGETREDEN OP HET EDINBURGH JAZZ FESTI­VAL EN NIET TE VERGETEN OP HET NORTH SEA JAZZ FESTIVAL IN HEN HAAG.

IN 1994 HEEFT MARCEL EEN ROL GEHAD IN THE PILOT TV (SOAP). Hij was ook gastartiest bij het openen van het nieuwe theater Carré in Amsterdam.

IN LONDEN.VERVOLGENS NOG IN HET ZELFDE JAAR HEEFT HIJ OPGETREDEN IN DUBLIN EN LONDEN WEST END IN DE MUCICAL THE RIVERDANCE.

IN 1996 WAS HIJ SPECIAL GUEST IN HEEREVEEN TIJDENS HET EURO­PEES KAMPIOENSCHAP SCHAATSEN.  

In 1996 was hij de sensatie bij het wereld sterren circus in Arnhem. In dat jaar was hij ere gast in de Europeese Tour van de Benny Goodman Revival Orchestra.

1998 was Marcel Peneux een van de de hoogte punten in het programma van Philps in Eindhoven, tijdens de dealerdagen (star city).

2000 ging hij op uitnodiging van BMW casr naar mallage ter introductie van de nieuwe motor van BMW. Hij heeft opgetreden in het grootste Theater Son-Amar in Mallorca. Elke avond trad hij op voor minstens 2000 personen. Ook heeft hij samen met Paul de Leeuw opgetreden in Luxor Theater.

2001 was Rotterdam de Europees hoofdstad en heeft Marcel Peneux daar samen met Mini en Maxi voor 3 maanden opgetreden in het Luxor Theater, waarbij de Koningin Beatrix aanwezig was bij de opening.

2002 introduceerde hij voor Mercedes Benz de allernieuwste Mercedes Benz Car. In het zelfde jaar trad hij op in een geweldig afscheidsfeest voor de Nestor of Show Bizz, journalist Henk van de Meyden..

Marcel Peneux heeft vervolgens in vele Europeese steden opgetreden onder andere Hamburg, Kassel, Frankfurt, London, Amsterdam, Munchen, Berlijn, Dublin, Parijs, Gent, Brussel en Kopenhagen.

Marcel is één van de beste en bekendste artiest in Tapdance. Hij is ook zanger, entertainer, Tap choreograaf en geeft ook Tap dans workshops

Contact Marcel:

i
nfo@marcelpeneuxtap.com